ΤΟ ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΝΗΜΑ

ΤΟ ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΝΗΜΑ

Το οδοντικό νήμα είναι ένα απαραίτητο εξάρτημα για τη σωστή στοματική υγιεινή και πρέπει να το χρησιμοποιείτε καθημερινά για να έχετε καθαρότερα δόντια και ούλα. Η υγεία των δοντιών και ούλων εξασφαλίζεται με την αφαίρεση της πλάκας, των μικροβίων και των υπολειμμάτων τροφών που συσσωρεύονται στις οδοντικές επιφάνειες. Η Οδοντόβουρτσα από μόνη της δεν αρκεί καθώς οι τρίχες της δεν είναι σε θέση να διεισδύσουν στα μεσοδόντια διαστήματα, εκεί που παγιδεύονται τα υπολείμματα.
Εάν χρησιμοποιείτε καθημερινά το οδοντικό νήμα, μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα εμφάνισης ουλίτιδας και τερηδόνας και βελτιώνεται συνολικά η στοματική υγεία. Για το λόγο αυτό θεωρείται βασικό εργαλείο πρόληψης.
Επίσης, η συσσώρευση της πλάκας μπορεί να προκαλέσει κακοσμία. Η τακτική χρήση του νήματος βοηθά και στην πρόληψη της κακοσμίας, συμβάλλοντας σε μια πιο φρέσκια αναπνοή.
Για να χρησιμοποιήσετε σωστά το οδοντικό νήμα, κόψτε περίπου 30-40 εκατοστά και τυλίξτε τις άκρες στα δάχτυλά σας, αφήνοντας μερικά εκατοστά ελεύθερα. Έπειτα, περάστε απαλά το νήμα ανάμεσα στην οδοντική επιφάνεια μεταξύ των δοντιών και με κινήσεις πάνω-κάτω αφαιρέστε την πλάκα και τα υπολείμματα των τροφών. Προσπαθήστε να επαναλάβετε τη διαδικασία σε κάθε ομάδα δοντιών, τόσο μπροστά όσο και πίσω. Αφού τελειώσετε, ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...