ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Πριν το ραντεβού σας

Ο τακτικός οδοντιατρικός έλεγχος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση υγιών δοντιών και ούλων. Κάθε φορά που προγραμματίζετε ένα οδοντιατρικό ραντεβού θα πρέπει να προετοιμάζεστε κατάλληλα.

Καταρχήν χρειάζεται να επιβεβαιώσετε την ημέρα και ώρα του ραντεβού σας. Πολλές φορές, οι εντατικοί ρυθμοί της καθημερινότητας και οι υποχρεώσεις που τη συνοδεύουν επηρεάζουν τη μνήμη. Για το λόγο αυτό είναι φρόνιμο να σημειώνετε την ώρα ή να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία για επιβεβαίωση. Να θυμάστε ότι η άφιξη σε λάθος ώρα ή ημέρα μπορεί να προκαλέσει άσκοπη ταλαιπωρία και καθυστέρηση στην πορεία της θεραπείας σας.

Σε περίπτωση που έχετε απορίες ή χρειάζεστε διευκρινήσεις , μπορείτε να τις σημειώσετε για να τις συζητήσουμε αναλυτικά . με τον τρόπο αυτό διασφαλίζετε ότι δε θα ξεχάσετε κάποια σημαντική πληροφορία που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας.

Σε ότι αφορά τη στοματική υγιεινή: φροντίστε να έχετε βουρτσίσει σχολαστικά τα δόντια σας για να μας διευκολύνετε στην εξέταση της στοματικής κοιλότητας . Για να διατηρήσετε φρέσκια αναπνοή μπορείτε επιπλέον να χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα καθώς και στοματικό διάλυμα.

Εάν σας έχουμε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες προετοιμασίας , για παράδειγμα πριν ή μετά από κάποια οδοντιατρική επέμβαση, είναι σημαντικό να της ακολουθήσετε επιμελώς.

Λάβετε υπόψιν ότι ενδέχεται να προχωρήσουμε σε λήψη ακτινογραφιών προκειμένου να εντοπίσουμε προβλήματα που δεν είναι ορατά με τον κλινικό έλεγχο.

Τέλος, εάν από την προηγούμενη επίσκεψή, έχουν μεσολαβήσει αλλαγές στην υγεία σας, ιδιαίτερα αν αφορούν λήψη φαρμάκων είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μας ενημερώσετε, καθώς μπορεί να επηρεάσουν την οδοντιατρική σας φροντίδα.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...