Μπορώ να βάλω εμφύτευμα;

Μπορώ να βάλω εμφύτευμα;

Πολλοί ασθενείς που έχουν χάσει ένα ή περισσότερα δόντια αναρωτιούνται αν είναι κατάλληλου υποψήφιοι για τοποθέτηση οδοντικού εμφυτεύματος.
Τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται εδώ και αρκετές δεκαετίες , έχοντας αποδείξει την αξιοπιστία τους σε βάθος χρόνου. Είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση για την αντικατάσταση ελλειπόντων δοντιών, αλλά υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που πρέπει να ληφθούν υπόψη:


Υγεία των Ούλων: Για να είναι επιτυχημένα, τα οδοντικά εμφυτεύματα απαιτούν υγιή ούλα και ικανοποιητική ποσότητα οστού. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως βαριά ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα , η διαδικασία μπορεί να μην είναι κατάλληλη για εσάς.


Κατάσταση της Γενικής Υγείας: Οι υποψήφιοι για οδοντικά εμφυτεύματα πρέπει να είναι σε καλή γενική υγεία. Σοβαρές χρόνιες παθήσεις, όπως αρρύθμιστος διαβήτης ή σοβαρά καρδιακά νοσήματα , μπορεί να επηρεάσουν την επιτυχία της θεραπείας.


Κάπνισμα: Οι καπνιστές έχουν υψηλότερο κίνδυνο αποτυχίας των οδοντικών εμφυτευμάτων. Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση νικοτίνης επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα αναγέννησης του οστού.


Συντήρηση και Φροντίδα: Τα οδοντικά εμφυτεύματα απαιτούν συστηματική φροντίδα και άριστη συντήρηση. Πρέπει να τηρούνται επιμελώς οι οδηγίες του οδοντιάτρου για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.


Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά για τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο . Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε την περίπτωσή σας και να διαπιστώσετε αν τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι κατάλληλα για εσάς.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...