ΦΘΟΡΙΩΣΗ

ΦΘΟΡΙΩΣΗ

Το φθόριο είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο που βελτιώνει τη στοματική υγεία εμποδίζοντας την καταστροφή των  δοντιών. Όταν τα παιδιά είναι μικρά και τα δόντια τους εξακολουθούν να σχηματίζονται, το φθόριο  καθιστά την αδαμαντίνη πιο ανθεκτική στα οξέα που προκαλούν τερηδόνα. Υπάρχουν δύο μέθοδοι χορήγησης φθορίου, η  συστηματική και η τοπική.

Η συστηματική φθορίωση γίνεται με την κατάποση δισκίων ή σταγόνων φθορίου και συστήνεται μέχρι την ανατολή όλων των μόνιμων δοντιών. Η υπερβολική ωστόσο δόση  φθορίου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως αποχρωματισμό ή στίγματα στην επιφάνεια των δοντιών.

Η τοπική φθορίωση εφαρμόζεται στις εξωτερικές επιφάνειες των δοντιών για την ενίσχυση  του σμάλτου. Τοπική φθορίωση γίνεται μέσα από  οδοντόκρεμες, στοματικές πλύσεις  και φθοριούχα τζελ ή ειδικά βερνίκια που τοποθετούνται στο οδοντιατρείο. Η διαφορά στη δράση των φθοριούχων προϊόντων οφείλεται στη διαφορετική συγκέντρωση του φθορίου. Ένα παιδί δεν μπορεί να λάβει τοπικά υπερβολική ποσότητα φθορίου εφόσον δεν το καταπίνει. Σε παιδιά που είναι ευάλωτα στην τερηδόνα, η φθορίωση από τον Οδοντίατρο θα πρέπει να γίνεται  κάθε 6 μήνες.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...