Επείγοντα περιστατικά

Επείγοντα περιστατικά

Ατυχήματα δυστυχώς συμβαίνουν και είναι πιθανό ένα ή περισσότερα δόντια να σας προκαλέσουν προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Σύμφωνα με το νόμο του Μέρφι αυτό είναι πιθανότερο να συμβεί το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια των διακοπών ή όταν τα Οδοντιατρεία είναι κλειστά. Εάν λοιπόν δεν είναι εφικτό να επισκεφτείτε άμεσα το Οδοντιατρείο, μπορείτε να εφαρμόσετε τις ακόλουθες συμβουλές σε περίπτωση που συμβεί ένα επείγον περιστατικό :

1)Πονόδοντος: αν αντιμετωπίζετε ισχυρό πονόδοντο, καταρχήν δοκιμάστε να λάβετε ένα παυσίπονο. Σε περίπτωση που δεν έχει αποτέλεσμα, ξεπλύνετε το στόμα σας με ζεστό νερό ή χαμομήλι. Εάν έχουν σφηνώσει υπολείμματα τροφών στα ούλα χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα για να τα αφαιρέσετε. Να αποφύγετε την εφαρμογή ασπιρίνης ή οινοπνευματώδους επάνω στα ούλα καθώς μπορεί μεν να ανακουφιστείτε προσωρινά αλλά είναι πολύ πιθανό να προκληθεί χημικό έγκαυμα στον ιστό.


2) Οίδημα (πρήξιμο): εάν αισθάνεστε το στόμα σας πρησμένο, τοποθετήστε μια κρύα κομπρέσα στην εξωτερική πλευρά (πχ το μάγουλο). Επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατό για τη λήψη πιο αναλυτικών οδηγιών.


3) Σπάσιμο δοντιού : εάν εντοπίσετε το τεμάχιο που έσπασε κρατήστε το . Κάντε στοματικές πλύσεις με νερό ή στοματικό διάλυμα. Εάν το τραύμα συνοδεύεται από αιμορραγία προμηθευτείτε μία γάζα και εφαρμόστε την στην περιοχή πιέζοντας για 5-10 λεπτά μέχρι να σταματήσει.


4) Δόντι που έχει αφαιρεθεί λόγω χτυπήματος : προσπαθήστε να το βρείτε και να ξεπλύνετε τη ρίζα με νερό εάν είναι λερωμένη. Δοκιμάστε με τη βοήθεια καθρέφτη να το τοποθετήσετε στη θέση του και αν δεν τα καταφέρετε να το επαναφέρετε με το σωστό τρόπο, κρατήστε το μέσα στο στόμα ή σε ένα μικρό δοχείο με γάλα. Ενημερώστε μας τηλεφωνικά για να κλείσουμε άμεσα ραντεβού καθώς η ταχύτητα αντίδρασης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να σώσουμε το δόντι.


Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι κάθε έκτακτο οδοντιατρικό που αγνοείται μπορεί να προκαλέσει προβλήματα που σταδιακά χειροτερεύουν , με κίνδυνο να προκαλέσουν μεγαλύτερες βλάβες και πιο δαπανηρή θεραπεία.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...