ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑΣ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑΣ

Όπως όλοι γνωρίζουμε, στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφοροι τύποι οδοντόβουρτσας. Διατίθενται ηλεκτρικές και χειροκίνητες, με φυσικές ή συνθετικές τρίχες ποικίλης σκληρότητας και διαφορετικά υλικά κατασκευής. Έχουν όλες τον ίδιο στόχο, να μας βοηθήσουν στην αποτελεσματική αφαίρεση της οδοντικής πλάκας και των υπολειμμάτων τροφών που συσσωρεύονται επάνω και ανάμεσα στις οδοντικές επιφάνειες. Είναι όμως όλες κατάλληλες για όλες τις περιπτώσεις ;


Η καλύτερη οδοντόβουρτσα για εσάς εξαρτάται από τις ατομικές σας ανάγκες και η επιλογή της σωστής οδοντόβουρτσας έχει μεγάλη σημασία στη διατήρηση καλής στοματικής υγιεινής. Η σωστή επιλογή πρέπει να συνδυάζεται με συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα της στοματικής υγιεινής, χωρίς να παραλείπετε μέρες.


Σε ότι αφορά τη σύγκριση ηλεκτρικής και χειροκίνητης οδοντόβουρτσας θα πρέπει εξαρχής να τονιστεί πώς και οι δύο διαθέσιμοι τύποι είναι αποτελεσματικοί. Η ηλεκτρική υπερέχει σε χρήση από άτομα που οι κινητικές τους δεξιότητες είναι περιορισμένες. Επίσης βοηθά όσους δεν μπορούν να ελέγξουν τη δύναμη που ασκούν ή να υπολογίσουν τη χρονική διάρκεια βουρτσίσματος.
Η δική μας σύσταση είναι να χρησιμοποιείτε οδοντόβουρτσα με σχετικά μαλακές τρίχες. Οι τρίχες μέτριας ή μεγάλης σκληρότητας μπορούν αφενός να τραυματίσουν τα ούλα και αφετέρου να φθείρουν την αδαμαντίνη (σμάλτο) του δοντιού σας. Σε ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να συστήσουμε σκληρή τρίχα αλλά αυτό είναι μάλλον η εξαίρεση παρά ο κανόνας.
Το μέγεθος της κεφαλής επίσης παίζει ρόλο. Είναι σκόπιμο να δοκιμάσετε διάφορα μεγέθη γιατί το σχήμα και μέγεθος του οδοντικού τόξου κάθε ανθρώπου ποικίλλει. Θα πρέπει η κεφαλή να φτάνει με άνεση στις οδοντικές επιφάνειες όλων των δοντιών, ώστε να αφαιρεί αποτελεσματικά τα υπολείμματα.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...