ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ

ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ

Οι όψεις σύνθετης ρητίνης (ή Bonding) είναι μια από τις λιγότερο επεμβατικές μεθόδους αισθητικής αναβάθμισης των δοντιών. Με τη διαδικασία επιδιώκουμε να βελτιώσουμε το χρώμα, το σχήμα, τη θέση ή το μέγεθος ενός δοντιού, για να το ενισχύσουμε αισθητικά ή να καλύψουμε ατέλειες που πιθανόν έχει (μικρά σπασίματα, ελαφρά ορθοδοντικά προβλήματα, αποτριβή κ.α). Αυτό γίνεται συγκολλώντας στην επιφάνειά του, με ειδική τεχνική, ένα πολυμερές υλικό, τη σύνθετη ρητίνη.

Αυτή η διαδικασία  απαιτεί γνώση των λεπτομερειών του σχήματος των δοντιών, της μορφολογίας, της διαύγειας και των αρχών σχεδιασμού του χαμόγελου.

Η αφαίρεση οδοντικού ιστού είναι ελάχιστη ή μηδενική, δεν απαιτείται τοπική αναισθησία, συνήθως ολοκληρώνεται σε 1-2 επισκέψεις και είναι λιγότερο δαπανηρή  από  άλλες παραπλήσιες μεθόδους, όπως για παράδειγμα οι όψεις πορσελάνης.

Για τη μακροζωία των αποκαταστάσεων είναι απαραίτητο  να εφαρμόζεται η στοματική υγιεινή με επιμέλεια, να αποφεύγεται το δάγκωμα πολύ σκληρών τροφών – αντικειμένων και να περιορίζονται συνήθειες όπως το σφίξιμο των δοντιών και το δάγκωμα των νυχιών.

Επικοινωνήστε με το Οδοντιατρικό μας κέντρο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις αισθητικής αποκατάστασης που μπορούμε να σας προτείνουμε.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...