ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

ΟΨΕΙΣ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ

Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτά κεραμικά καλύμματα  που τοποθετούνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών για να βελτιώσουν το σχήμα, το χρώμα ή το μέγεθός τους.

Μιμούνται τα φυσικά χαρακτηριστικά της αδαμαντίνης και γι’ αυτό αποτελούν μια εξαιρετική λύση αισθητικής παρέμβασης σε πολλές περιπτώσεις, όπως απώλεια χρώματος, δυσχρωμίες, μικρά κενά μεταξύ δοντιών, σφραγίσματα που έχουν φθαρεί, αποτριβές ή σπασμένα δόντια.

Το πλεονέκτημα των όψεων σε σχέση με τις κλασικές στεφάνες ολικής επικάλυψης (θήκες) είναι ότι χρειάζεται να τροχιστεί μόνο η πρόσθια επιφάνεια του δοντιού, και μάλιστα σε ελάχιστο βαθμό. Αποτελούν λοιπόν πιο συντηρητική μέθοδο αισθητικής παρέμβασης.

Κάθε ασθενής που φέρει όψεις θα πρέπει να αποφεύγει συνήθειες όπως δάγκωμα των νυχιών, σκληρών τροφών και αντικειμένων (παγάκια, μολύβια κ.α) γιατί ενδέχεται  να ξεκολλήσουν ή να σπάσουν.

Το πρωτόκολλο που εφαρμόζουμε στο Οδοντιατρικό μας κέντρο για την εφαρμογή της μεθόδου προβλέπει  να προγραμματίσουμε τρεις κατά μέσο όρο επισκέψεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η πρώτη αφιερώνεται στη διάγνωση, τη συζήτηση με τον ασθενή και το  σχέδιο θεραπείας. Συνήθως λαμβάνουμε φωτογραφίες των δοντιών και του προσώπου και αρχικά αποτυπώματα της οδοντοστοιχίας για ψηφιακή ανάλυση και μελέτη του περιστατικού.

Στη δεύτερη συνεδρία συνεχίζουμε τροχίζοντας τη μπροστινή επιφάνεια των δοντιών που θα δεχτούν τις όψεις και παίρνουμε τα τελικά αποτυπώματα που στέλνονται στο Οδοντοτεχνικό εργαστήριο.  Στα τροχισμένα δόντια τοποθετούνται προσωρινές αποκαταστάσεις.

Στην τρίτη ελέγχουμε και τοποθετούμε τις όψεις χρησιμοποιώντας ειδική συγκολλητική κονία. Ακολουθούν οι οδηγίες σωστής συντήρησης. Σε διάστημα δύο περίπου εβδομάδων προγραμματίζουμε επανέλεγχο  για να επιβεβαιώσουμε την καλή λειτουργία τους.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...