ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΛΕΥΚΑΝΣΗ

ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΛΕΥΚΑΝΣΗ

Είναι ίσως η πιο απλή μέθοδος αισθητικής παρέμβασης επειδή μπορεί να βελτιώσει γρήγορα, εύκολα και θεαματικά την εμφάνιση των δοντιών σας.

Ένα όμορφο, λευκό χαμόγελο έχει άμεση επίδραση στις διαπροσωπικές σχέσεις, τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά.

Με τη λεύκανση επιτυγχάνουμε την αλλαγή του χρώματος και της φωτεινότητας των δοντιών.  
Το φυσικό χρώμα  διαφέρει από άτομο σε άτομο. Παράγοντες όπως η ηλικία, η χρήση καπνού, η έλλειψη στοματικής υγιεινής, λήψη ορισμένων φαρμάκων και κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων ή ποτών μπορεί να οδηγήσουν σε αποχρωματισμό των δοντιών με την πάροδο του χρόνου.

Καθώς μεγαλώνουμε, η αδαμαντίνη (το σμάλτο) γίνεται ολοένα πιο διαφανής και πορώδης. Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα να διακρίνεται εντονότερα το κίτρινο χρώμα της υποκείμενης οδοντίνης και παράλληλα να προσκολλώνται περισσότερες χρωστικές. Σταδιακά τα δόντια αποκτούν μουντή και κιτρινωπή ή γκριζωπή χροιά, υποβαθμίζοντας συνολικά την εμφάνιση του προσώπου.  

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αντιστρέψετε αυτά τα αποτελέσματα και να ενισχύσετε τη λευκότητα των δοντιών σας, αποκτώντας ένα πιο λαμπερό χαμόγελο.

Η λεύκανση μπορεί να εφαρμοστεί με δύο μεθόδους:

α) Στο ιατρείο: γίνεται με τη χρήση ειδικής συσκευής, διαρκεί 45-60 λεπτά, δε χρειάζεται αναισθησία και είναι απολύτως ασφαλής για τα δόντια και ούλα.

β) Στο σπίτι: γίνεται με την τοποθέτηση λευκαντικού gel σε εξατομικευμένους νάρθηκες που κατασκευάζονται μετά τη λήψη αποτυπωμάτων της οδοντοστοιχίας σας. Εμείς σας  εξηγούμε τη διαδικασία και εσείς απλώς επιλέγετε εάν θέλετε να φοράτε τους νάρθηκες κατά τη διάρκεια της ημέρας ή  ενώ κοιμάστε. Οι νάρθηκες μπορούν να διατηρηθούν για μελλοντική χρήση (συντήρηση αποτελέσματος).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν προσδοκούμε  ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα,  γίνεται συνδυασμός των δύο μεθόδων, δηλαδή ξεκινάμε με μια συνεδρία λεύκανσης στο Ιατρείο και ακολουθεί η λεύκανση στο σπίτι, για περίπου 10-12 ημέρες.

Η λεύκανση αντενδείκνυται στις ακόλουθες περιπτώσεις
α) Εγκυμοσύνη και θηλασμός.
β) Παιδιά και έφηβοι.
γ) Υπερευαίσθητα δόντια.
δ) Πάσχοντες από  βαριά περιοδοντίτιδα
ε)  Άτομα με αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα σκευάσματα λεύκανσης για ατομική χρήση. Μην τα εμπιστεύεστε γιατί συνήθως δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα ή δε διαρκούν. Επίσης, μπορούν να βλάψουν την υγεία των δοντιών και ούλων σας, εφόσον η διαδικασία δε γίνεται υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση Οδοντιάτρου με εγκεκριμένα προϊόντα.

Εάν έχετε απορίες ή επιθυμείτε πιο αναλυτική ενημέρωση, είμαστε στη διάθεσή σας.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...