Η φροντίδα της Οδοντόβουρτσας

Η φροντίδα της Οδοντόβουρτσας

Η οδοντόβουρτσα είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας για τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής, επομένως η κατάλληλη φροντίδα της είναι απαραίτητη.
Καταρχήν, χρειάζεται να είναι η σωστή για τις ανάγκες σας οδοντόβουρτσα. Η πιο ασφαλής λύση είναι να επιλέξετε μία με μαλακές τρίχες που δεν προκαλούν φθορά ούτε στα ούλα ούτε στην αδαμαντίνη του δοντιού. Μπορείτε εάν το επιθυμείτε να προτιμήσετε και μία μέσης σκληρότητας, αρκεί να ελέγχετε και να περιορίζετε τη δύναμη που ασκείτε όταν βουρτσίζετε.
Το μέγεθος και σχήμα θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να φτάνει χωρίς δυσκολία σε όλα τα δόντια. Η μέση διάρκεια ζωής της είναι 2-3 μήνες, αναλόγως της συχνότητας βουρτσίσματος. Η πρώτη ένδειξη ότι χρειάζεται αντικατάσταση είναι όταν οι τρίχες της αρχίσουν να αποκλίνουν ή να ξεφτίζουν.
Να θυμάστε επίσης ότι δεν πρέπει να μοιράζεστε την οδοντόβουρτσά σας με κανέναν, για να εμποδίσετε την μετάδοση μικροοργανισμών.
Μόλις ολοκληρωθεί το βούρτσισμα θα πρέπει να την ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό μέχρι να απαλλαγεί εντελώς από την οδοντόκρεμα και υπολείμματα τροφών.
Διατηρήστε την κατά προτίμηση μέσα σε ειδικό κάλυμμα για να μην είναι εκτεθειμένη στον αερα και τα διάφορα βακτήρια. Σε περίπτωση ταξιδιού , η αποθήκευση της σε κατάλληλη θήκη ή συσκευασία κρίνεται αναγκαία.
Να θυμάστε ότι μια καλά συντηρημένη οδοντόβουρτσα διαρκεί περισσότερο και συμβάλλει σε ένα υγιές χαμόγελο!

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...