Στοματικά διαλύματα

Στοματικά διαλύματα

Πολλοί ασθενείς αναρωτιούνται εάν η χρήση ενός στοματικού διαλύματος σε καθημερινή βάση είναι αναγκαία για την επίτευξη σωστής στοματικής υγιεινής.
Η σύντομη απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι το στοματικό διάλυμα μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της στοματικής υγείας , αλλά δεν είναι απαραίτητο για όλους.
Η ευεργετική του δράση συνίσταται στην αντισηψία του στόματος, στη μείωση του αριθμού των βακτηριδίων, στον περιορισμό της συσσώρευσης οδοντικής πλάκας στις επιφάνειες των δοντιών και έμμεσα στην πρόληψη της τερηδόνας και της ουλίτιδας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κακοσμίας.
Είναι ωστόσο σημαντικό να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δε μπορεί να υποκαταστήσει τα υπόλοιπα μέσα στοματικής υγιεινής. Η χρήση του θα πρέπει πάντα να γίνεται σε συνδυασμό με το καθημερινό βούρτσισμα, την κατάλληλη οδοντόκρεμα και χρήση οδοντικού νήματος.
Σε ότι αφορά την πρόληψη της τερηδόνας, θα πρέπει να ελέγχετε ότι το στοματικό διάλυμα περιέχει φθόριο. Είναι μάλιστα προτιμότερο να επιλέγετε τη χρήση του σε διαφορετική ώρα από την ώρα του βουρτσίσματος έτσι ώστε να έχετε τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια από τη δράση του . Μπορείτε για παράδειγμα να το χρησιμοποιήσετε μετά το μεσημεριανό σας γεύμα.
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε ιδιαίτερα προβλήματα με τα δόντια ή τα ούλα σας, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τον Οδοντίατρο, ο οποίος και θα σας καθοδηγήσει στην επιλογή του κατάλληλου διαλύματος για τις συγκεκριμένες οδοντιατρικές σας ανάγκες.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...