ΠΑΛΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ

Τα σφραγίσματα τοποθετούνται στα δόντια για να αποκαταστήσουν τμήματα που καταστρέφονται λόγω τερηδόνας, κατάγματος, αποτριβής  ή για αισθητικούς λόγους. Τα υλικά από τα οποία αποτελούνται τα σφραγίσματα έχουν προδιαγραφές και όρια αντοχής που τους επιτρέπουν να διατηρηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη στοματική κοιλότητα. Ωστόσο, τίποτε δε διαρκεί για πάντα. Η καθημερινή χρήση καθώς και τυχόν βλαβερές συνήθειες όπως το σφίξιμο των δοντιών προκαλούν καταπόνηση.  Ένα σφράγισμα μπορεί με την πάροδο του χρόνου να φθαρεί, να αποχρωματιστεί, να αποκολληθεί, να ραγίσει και τελικά να σπάσει.

Σε αρκετές περιπτώσεις, ιδίως εάν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα και υπάρχει αμέλεια για τη στοματική υγιεινή, το δόντι ενδέχεται να επανατερηδονιστεί κάτω ή γύρω από το σφράγισμα. Στα αρχικά στάδια μπορεί να απουσιάζουν τα συμπτώματα και να μην αντιληφθείτε το πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου οδοντιατρικού ελέγχου θα πρέπει πάντα να εξετάζονται τα παλιά σφραγίσματα, για ενδείξεις φθοράς. Στις περιπτώσεις αυτές το σφράγισμα χρειάζεται αντικατάσταση ή επιδιόρθωση.

Τα μεταλλικά σφραγίσματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν αισθητικό πρόβλημα εάν είναι ορατά όταν  μιλάτε ή χαμογελάτε. Η προοδευτική διάβρωση του κράματος από το οποίο αποτελούνται  έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή χρώματος των επιφανειών του δοντιού, προκαλώντας χαρακτηριστική και αντιαισθητική γκρίζα χροιά.

Στο Οδοντιατρικό μας κέντρο μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα παλιά, αντιαισθητικά και φθαρμένα μεταλλικά σφραγίσματα, με τη χρήση σύνθετων ρητινών, αποκαθιστώντας έτσι την οδοντική δομή και παρέχοντας αισθητική βελτίωση στην οδοντοστοιχία σας.   

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...