ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

Πρόκειται για μία από τις εναλλακτικές μεθόδους λεύκανσης των δυσχρωμκών δοντιών,   που εφαρμόζεται από τον ίδιο τον ασθενή , με την καθοδήγηση του Οδοντιάτρου.  Είναι μία γενικά ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία, όταν εφαρμόζεται σωστά. Οι συχνότερες παρενέργειες είναι παροδική ευαισθησία των δοντιών και ερεθισμός των ούλων.

 Στο πρώτο στάδιο γίνεται  κλινική αξιολόγηση , συζητάμε για τις ανάγκες και επιθυμίες σας  , φωτογραφίζουμε την οδοντοστοιχία και καταγράφουμε το αρχικό χρώμα των δοντιών. Ακολούθως λαμβάνουμε αποτυπώματα  και κατασκευάζουμε ένα νάρθηκα από σιλικόνη. Στο επόμενο ραντεβού εξηγούμε επακριβώς τον τρόπο χρήσης και υποδεικνύουμε το σημείο του νάρθηκα στο οποίο τοποθετείτε την ειδική λευκαντική γέλη που σας παρέχουμε.

Η χρήση του νάρθηκα που εμπεριέχει τη λευκαντική ουσία μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας. Τα πρώτα αποτελέσματα συνήθως είναι ορατά μετά την παρέλευση λίγων μόλις ημερών. Η όλη διαδικασία διαρκεί 10-12 μέρες ή και περισσότερο, αναλόγως της περίπτωσης και του βαθμού λεύκανσης που επιθυμείτε.

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη χρήσης του νάρθηκα, κλείνετε ένα ραντεβού στο Οδοντιατρείο,  για επανέλεγχο και αξιολόγηση του αποτελέσματος. Για 1-2 εβδομάδες θα πρέπει να αποφεύγετε ή έστω να περιορίσετε την κατανάλωση όξινων τροφών και ποτών,  τις τροφές που έχουν έντονο χρώμα το τσάι, τον καφέ, το κόκκινο κρασί, τον καπνό κ.α. Σε περίπτωση εμφάνισης ευαισθησίας των δοντιών, διακόπτετε τη διαδικασία μέχρι αυτή να υποχωρήσει. Μπορούμε να σας συστήσουμε τη χρήση ειδικής απευαισθητοποιητικής γέλης για την ανακούφιση από τα συμπτώματα.

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τον τύπο των δοντιών σας, τη διατροφή και τη στοματική υγιεινή. Κατά μέσο όρο κυμαίνεται μεταξύ 18-24 μηνών. Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να παραταθεί  με τη χρήση του νάρθηκα για 4-5 ημέρες , κάθε 6-12 μήνες.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...