ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο στόχος της Οδοντιατρικής πρόληψης είναι η έγκαιρη ανίχνευση των παθήσεων του στόματος και η διατήρηση της στοματικής υγείας. Κάθε πρόβλημα που παραμένει, έχει την τάση να εξαπλώνεται προοδευτικά, είτε εντός του δοντιού είτε στους ιστούς που το στηρίζουν και περιβάλλουν. Η αναβολή του προληπτικού ελέγχου, συνήθως λόγω φόβου ή αμέλειας, μπορεί να κοστίσει παραπάνω, να σας ταλαιπωρήσει περισσότερο και να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών τα οποία θα μπορούσαν να έχουν διασωθεί.

Οι λειτουργίες που επιτελεί ο οδοντικός φραγμός σε συνεργασία με τους ιστούς της στοματικής κοιλότητας είναι πολύ σημαντικές. Σε επίπεδο αισθητικής , η  θετική επίδραση ενός υγιούς, ελκυστικού χαμόγελου στην ψυχολογία του ανθρώπου και στις σχέσεις του με το περιβάλλον είναι δεδομένη.

Το στόμα εξάλλου, είναι ο καθρέφτης της γενικής σας υγείας. Ένα παραμελημένο στόμα αποτελεί αφετηρία λοιμώξεων οι οποίες ενδέχεται να επεκταθούν.

Άτομα που πάσχουν από ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από στεφανιαία νόσο ή μικροβιακή ενδοκαρδίτιδα.

Επίσης, η μάσηση της τροφής με δόντια λιγότερα από το φυσιολογικό, δεν γίνεται σωστά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σε βάθος χρόνου διαταραχές του πεπτικού μηχανισμού.

Τέλος, μεγάλος αριθμός ασθενειών προκαλεί συμπτώματα (πολλές φορές τα πρώτα) από τη στοματική κοιλότητα. Το Οδοντιατρικό τσεκάπ επιτρέπει να εντοπίσουμε έγκαιρα κάποια άλλη σοβαρή πάθηση που σας ταλαιπωρεί ή θα σας ταλαιπωρήσει στο μέλλον.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...