ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Με τον όρο οδοντική υπερευαισθησία εννοούμε την  εμφάνιση αιφνίδιου και διαξιφιστικού πόνου κατά την επαφή του δοντιού με ψυχρά, θερμά, ξινά ή γλυκά ερεθίσματα. Αυτό συμβαίνει όταν αποκαλύπτεται το ενδιάμεσο στρώμα (η οδοντίνη) λόγω υποχώρησης των ούλων, αποκάλυψης των ριζών, φθορά της αδαμαντίνης από λανθασμένη τεχνική βουρτσίσματος, κακότεχνες ή φθαρμένες επανορθωτικές εργασίες, κάταγμα του δοντιού, συστηματική κατανάλωση πολύ όξινων τροφών κ.α.

Η δυσάρεστη αυτή κατάσταση μπορεί να γίνει άκρως ενοχλητική και θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να προλάβετε την εμφάνισή της ή να την καταπολεμήσετε αν έχει ήδη εμφανιστεί:

Να αποφεύγετε τη συχνή κατανάλωση πολύ όξινων τροφών.

Να επισκέπτεστε τακτικά τον Οδοντίατρο για αποτρύγωση (καθαρισμό) και οδηγίες για σωστή στοματική υγιεινή.

Να προμηθευτείτε, εάν χρειαστεί, μαλακή οδοντόβουρτσα και να μην ασκείτε μεγάλη πίεση στις οδοντικές επιφάνειες κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος.

Να επιλέγετε φθοριούχο οδοντόκρεμα και φθοριούχο στοματικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Οδοντιάτρου. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και οδοντόκρεμες ειδικά σχεδιασμένες για την απευαισθητοποίηση των δοντιών.

Εάν παρόλα τα μέτρα που λαμβάνετε η ενόχληση δεν υποχωρήσει, τότε είναι αναγκαία κάποιου είδους Οδοντιατρική παρέμβαση, όπως επικάλυψη των εκτεθειμένων επιφανειών με ειδικό βερνίκι ή κάλυψή τους με έμφραξη.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...