ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ

ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ

Τα τραύματα των δοντιών είναι συχνότερα στις μικρές ηλικίες. Τα παιδιά είναι πιο απρόσεκτα από τους ενήλικες, δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο στις αθλοπαιδιές και τα δόντια τους είναι ευκολότερο να τραυματιστούν. Τα χείλη και τα ούλα τραυματίζονται εξίσου εύκολα.

Αν συμβεί τραυματισμός στη στοματική κοιλότητα θα πρέπει να επισκεφθείτε Οδοντίατρο το συντομότερο. Η ταχεία προσέλευση (εντός το πολύ μιας ώρας από τη στιγμή του τραυματισμού) μπορεί να εξασφαλίσει τη διατήρηση του δοντιού στο φραγμό.

Αν διαπιστώσετε ότι ένα δόντι έσπασε, κάντε στοματικές πλύσεις με ζεστό νερό και εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα εξωτερικά για να μειωθεί το οίδημα (πρήξιμο) που αναμένεται. Αν χρειαστεί, πάρτε ένα ελαφρύ παυσίπονο και επικοινωνήστε τηλεφωνικά με ένα Οδοντιατρικό κέντρο.

Εάν ένα δόντι έχει βγει, λόγω της κρούσης, από το στόμα, ξεπλύνετε το με νερό και φροντίστε να το διατηρήσετε σε υγρό περιβάλλον. Μια λύση είναι να το διατηρήσετε σε γάλα.

Εάν απλώς έχει μετακινηθεί από την αρχική του θέση , προσπαθήστε με ήπιες κινήσεις να το επαναφέρετε. Μην ασκήσετε μεγάλη πίεση και φροντίστε να διατηρήσετε το στόμα σας κλειστό μέχρι να επισκεφτείτε το Οδοντιατρείο μας.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...