ΤΣΑΙ & ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΤΣΑΙ & ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές έρευνες για τις ευεργετικές συνέπειες που έχει στην υγεία του ανθρώπου το πράσινο τσάι.

Πρόσφατες έρευνες Ιαπώνων επιστημόνων συνιστούν ότι η κατανάλωση του εν λόγω ροφήματος οδηγεί σε μείωση του αριθμού των τερηδονικών κοιλοτήτων.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι ουσίες που περιέχονται στο μαύρο τσάι μπορούν να καταστείλουν τη δράση και την παραγωγή οξέων από τα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα.

Επιπλέον, το μαύρο τσάι επηρεάζει το βακτηριακό ένζυμο γλυκοσυλτρανσφεράση το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή των σακχάρων στον κολλώδη υμένα που χρησιμοποιεί η μικροβιακή πλάκα για να προσκολλάται στην επιφάνεια των δοντιών. Τέλος, επιδρά μειώνοντας τη συνολική μάζα της οδοντικής πλάκας.Σε εθελοντές που έκαναν στοματικές πλύσεις με μαύρο τσάι για 30 δευτερόλεπτα και για 5 φορές ,με τρίλεπτα διαλείμματα διαπιστώθηκε ότι ανεστάλη η ανάπτυξη τερηδονογόνων μικροβίων και οξέων. Τα αποτελέσματα της έρευνας συμφωνούν και στηρίζουν μία παλαιότερη Σουηδική έρευνα κατά την οποία οι στοματικές πλύσεις με μαύρο τσάι μειώνουν σημαντικά το σχηματισμό πλάκας.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...