ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΓΔ

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΓΔ

Το κροταφογναθικό σύνδρομο είναι ένας όρος που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε μια ομάδα διαταραχών στην άρθρωση της γνάθου ή στους μύες που ελέγχουν τις κινήσεις της.

Το εύρος και η βαρύτητα των συμπτωμάτων ποικίλλουν από ασθενή σε ασθενή και μπορεί να περιλαμβάνουν:

Παραγωγή ήχου κατά τη μάσηση ή τις κινήσεις της γνάθου γενικότερα.

Πόνος στις αρθρώσεις ή γύρω από αυτές. Ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί αυτόματα ή κατά τη διάρκεια της μάσησης, της ομιλίας, κατά το χασμουρητό ή αμέσως μετά την αφύπνιση.

Περιορισμένη κινητικότητα της γνάθου (αίσθηση “κλειδώματος”).

Κεφαλαλγία, πόνους στα αυτιά ή ακόμη και ιλίγγους.

Τα αίτια της δυσλειτουργίας δεν είναι πάντοτε σαφή. Η νευροψυχική ένταση (στρες) ,το συχνό σφίξιμο των δοντιών,  διαταραχές στη σύγκλειση , ανατομικοί λόγοι, τραυματισμοί και αρθρίτιδες μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνισή της .

Η διάγνωση και η θεραπεία του συνδρόμου συχνά παρουσιάζουν δυσκολίες. Η αξιολόγηση του ιστορικού του ασθενή και η περιγραφή των συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσουν το Γιατρό στον κλινικό έλεγχο. Σε αρκετές περιπτώσεις τα συμπτώματα υποχωρούν από μόνα τους ενώ σε ένα μικρό ποσοστό επιδεινώνονται και χρειάζεται περαιτέρω θεραπεία

Εάν υποψιάζεστε ότι πάσχετε από κροταφογναθικό σύνδρομο ζητήστε μια αξιόπιστη γνώμη για τις θεραπευτικές σας επιλογές και τους τρόπους ανακούφισης από τα δυσάρεστα συμπτώματα που σας ταλαιπωρούν.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...