ΦΑΡΜΑΚΑ & ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

ΦΑΡΜΑΚΑ & ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Στην Οδοντιατρική πράξη πολλές φορές παρίσταται η ανάγκη να συστήσουμε φαρμακευτική αγωγή για την καταπολέμηση του πόνου, αλλά και για θεραπεία. Αντιφλεγμονώδη φάρμακα και  αντιβίωση μπορεί να χορηγηθούν για να καταπολεμηθούν φλεγμονές ή για την ενίσχυση της επούλωσης τραυμάτων  κ.λ.π 

Ο Οδοντίατρος είναι ο μόνος αρμόδιος να ορίσει το είδος του φαρμάκου που θα λάβετε, τη δόση και τη συχνότητα. Ποτέ μην καταφεύγετε στη χρήση φαρμάκων χωρίς τη συγκατάθεσή του. Όλα τα φάρμακα μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ενέργειες, ακόμη κι αυτά που θεωρούνται “αθώα”.

Γι αυτό διαβάστε τις οδηγίες πριν αρχίσετε να λαμβάνετε το συγκεκριμένο φάρμακο.

Ένα ξεχωριστό πρόβλημα  είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις. Τα συμπτώματα κυμαίνονται από ελαφρά (φαγούρα κ.λ.π.) έως πολύ σοβαρά (π.χ. δύσπνοια). Το ποσοστό των πολύ σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων που απειλούν τη ζωή, κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε εφησυχασμένοι. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να επικοινωνήσετε αμέσως μόλις αντιληφθείτε οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση σε κάποιο φάρμακο.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...