ΑΠΟΤΡΥΓΩΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

ΑΠΟΤΡΥΓΩΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

Με τον όρο Αποτρύγωση εννοούμε τον επαγγελματικό καθαρισμό των δοντιών. Πρόκειται για μία συνήθως απλή και ανώδυνη διαδικασία η οποία περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

Κλινική εξέταση: πριν την έναρξη του καθαρισμού εξετάζουμε τη στοματική κοιλότητα για να ελέγξουμε τις εναποθέσεις της τρυγίας (πέτρας) , την κατάσταση των ούλων και πιθανές φλεγμονές που ενδέχεται να υπάρχουν και να χρειάζονται θεραπεία.  

Αφαίρεση πλάκας και πέτρας:  χρησιμοποιώντας μία συσκευή που ονομάζεται υπέρηχος και τη βοήθεια ειδικών ξέστρων , αφαιρούμε την πέτρα και την πλάκα από τις οδοντικές επιφάνειες.

Αφαίρεση χρωστικών : οι χρωστικές που επικάθονται στις οδοντικές επιφάνειες μπορεί να οφείλονται στη διατροφή, τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, βιολογικούς παράγοντες και  αμέλεια της στοματικής υγιεινής. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούμε να τις αφαιρέσουμε με την εφαρμογή σοδοβολής , μιας τεχνικής που εκτοξεύει με ειδική συσκευή, μίγμα σόδας και νερού υπό πίεση.

Στίλβωση δοντιών : αφού αφαιρεθεί η πλάκα και πέτρα , ολοκληρώνουμε τον καθαρισμό με το γυάλισμα των δοντιών. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε οδοντιατρικές πάστες στίλβωσης μαζί με λαστιχάκια και βουρτσάκια.

Τελικές οδηγίες : για τη διατήρηση του αποτελέσματος, είναι αναγκαία η σωστή στοματική υγιεινή, με τη χρήση οδοντικού νήματος, κατάλληλης οδοντόβουρτσας και οδοντόκρεμας. Επικουρικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στοματικό διάλυμα. Ο επανέλεγχος, ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να προγραμματιστεί από τρεις μήνες ως ένα χρόνο.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...