ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΦΡΟΝΙΜΙΤΗ

ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΦΡΟΝΙΜΙΤΗ

Οι φρονιμίτες (σωφρονιστήρες) είναι τα τελευταία σε σειρά δόντια και ανατέλλουν προς το τέλος  της εφηβείας ή και αργότερα. Σε πολλές περιπτώσεις, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, ένας ή περισσότεροι από αυτούς μπορεί να μην ανατείλουν καθόλου, ή όπως λέμε να παραμείνουν έγκλειστοι (μέσα στο οστό της γνάθου) ή ακόμα και να ανατείλουν μερικώς (ημιέγκλειστοι).

Όταν ένας σωφρονιστήρας παραμένει ημιέγκλειστος αποτελεί, κατά κανόνα, αιτία εμφάνισης πολλών προβλημάτων. Ένα από τα συνηθέστερα είναι ότι παραμένουν υπολείμματα τροφών ανάμεσα στα ούλα και στο δόντι λόγω της δυσκολίας καθαρισμού της περιοχής.

Επιπλέον, στη θέση αυτή συσσωρεύονται  μικρόβια τα οποία τελικά προκαλούν φλεγμονή, την περιστεφανίτιδα. Η περιστεφανίτιδα προκαλεί αυτόματο πόνο ή πόνο κατά τη μάσηση, κακοσμία, πιθανόν οίδημα (πρήξιμο) γύρω από το υπεύθυνο δόντι και άλλα ενοχλήματα. Χαρακτηρίζεται από συχνές υποτροπές και μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά.

Εάν αντιληφθείτε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα μπορείτε να προγραμματίσετε μια επίσκεψη για να τα αντιμετωπίσουμε και να προχωρήσουμε σε οριστική θεραπεία.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...