ΛΑΜΠΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

ΛΑΜΠΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα φωτεινό, λευκό χαμόγελο μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι και πιο ελκυστικοί. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής, ένα επιβλητικό 96 τοις εκατό των ερωτηθέντων στη σχετική  έρευνα που διεξήγαγε έχει την ίδια άποψη. Όμως, η  υγεία των δοντιών δεν περιορίζεται μόνο στην εμφάνιση. Το στόμα είναι η πύλη προς το σώμα, το οποίο σημαίνει ότι η κατάσταση των δοντιών και των ούλων σας επηρεάζει τη γενική σας υγεία.  Ακολουθώντας  τα παρακάτω  βήματα για ένα καλύτερο χαμόγελο, θωρακίζετε κατά σημαντικό ποσοστό και τη γενική σας υγεία.

1. Τακτικό βούρτσισμα : είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της υγιεινής των δοντιών. Αφαιρεί τα υπολείμματα  των τροφών που τρέφουν τα βακτήρια, καθαρίζει τα δόντια και φρεσκάρει την αναπνοή. Μια οδοντόπαστα με φθόριο βοηθά στην ενδυνάμωση των δοντιών, αλλά θα πρέπει να βουρτσίζετε τουλάχιστον για δύο λεπτά για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα . Πολλές ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν ενσωματωμένο χρονόμετρο δύο λεπτών, για να σας διευκολύνουν στη μέτρηση.

2. Καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος . Το νήμα απομακρύνει τα υπολείμματα των τροφών ανάμεσα στα δόντια σας, εκεί που η οδοντόβουρτσα δεν φθάνει, κάτι που βοηθά και στην πρόληψη των ασθενειών των ούλων. Συνιστούμε τη χρήση οδοντικού νήματος δύο φορές την ημέρα, αλλά αν το κάνετε μόνο μία φορά ,είναι προτιμότερο πριν τον ύπνο γιατί ,όταν κοιμάστε, παράγεται λιγότερο σάλιο από τους αδένες, γεγονός που  αφήνει τα δόντια και τα ούλα περισσότερο εκτεθειμένα και ευάλωτα στα βακτήρια.

3. Επισκεφθείτε τον Οδοντίατρό σας  δύο φορές το χρόνο για επαγγελματικό καθαρισμό των δοντιών. Ο Οδοντίατρος  μπορεί να εντοπίσει τα πρώτα σημεία εμφάνισης  ασθενειών των ούλων, που αντιμετωπίζονται πολύ ευκολότερα στα αρχικά στάδια.

4. Υγιεινή διατροφή. Συμπεριλάβετε πολλά γαλακτοκομικά και άλλα τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο στη διατροφή σας. Το ασβέστιο βοηθά στη διατήρηση γερών οστών και δοντιών, και η βιταμίνη C στα εσπεριδοειδή ενισχύει την υγεία των ούλων. Να αποφεύγετε τροφές που περιέχουν σάκχαρα, ιδιαίτερα τις κολλώδεις που παραμένουν στις επιφάνειες των δοντιών. Τα βακτηρίδια τρέφονται από τα σάκχαρα και απελευθερώνουν οξέα που προκαλούν τερηδόνα. Αν καταναλώσετε ένα γλυκό, προσπαθήστε να βουρτσίσετε αμέσως μετά ή, αν αυτό δεν είναι δυνατόν, ξεπλύνετε το στόμα σας με άφθονο νερό.

5. Αποφύγετε το κάπνισμα. Σύμφωνα με έρευνες ,οι άνθρωποι που καπνίζουν έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες από τους μη καπνιστές να εμφανίσουν ασθένειες των ούλων. Το κάπνισμα αυξάνει επίσης  τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στη στοματική κοιλότητα και σε διάφορα άλλα όργανα .

6. Λεύκανση των δοντιών. Ενώ τα οφέλη είναι μόνο αισθητικά,  η λεύκανση αποτελεί σήμερα  μια ασφαλή διαδικασία που δε θα βλάψει τα δόντια σας εφόσον τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται έχουν την έγκριση ενός Οδοντιάτρου και εφαρμόζονται σύμφωνα με τις οδηγίες και την καθοδήγησή του. Επισκεφτείτε τον Οδοντίατρό  πριν από οποιαδήποτε διαδικασία λεύκανσης για να βεβαιωθείτε ότι τα δόντια και τα ούλα σας είναι υγιή.

 7. Αισθητικές παρεμβάσεις. Ένα από τα πρώτα πράγματα που ένα άτομο προσέχει όταν σαν συναντά είναι το χαμόγελό σας. Δόντια που είναι στραβά ή σκούρα ή λείπουν, επηρεάζουν την εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σας.  Την τελευταία δεκαετία έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στην αισθητική οδοντιατρική , και είναι δυνατόν να διορθωθούν τα περισσότερα αισθητικά προβλήματα των δοντιών και ούλων.

Είναι σημαντικό , πριν την έναρξη των εργασιών, να βεβαιωθείτε ότι ο Οδοντίατρος που θα επιλέξετε έχει εμπειρία επάνω σε αυτό τον τομέα.

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...