ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Οδοντιατρικός φόβος

Αν και δε θεωρούν όλοι οι άνθρωποι δυσάρεστα τα Οδοντιατρικά ραντεβού, είναι αρκετοί εκείνοι που ανησυχούν για την επίσκεψη και υποφέρουν από  Οδοντιατρικό φόβο. Η κυριότερη αιτία  είναι η αίσθηση  απώλειας ελέγχου κατά την ύπτια θέση στην  καρέκλα, που επιτείνεται από τον έντονο φωτισμό, τους ανατριχιαστικούς  ήχους και τη μη δυνατότητα λεκτικής επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της επέμβασης στο στόμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο φόβος πηγάζει από την παιδική ηλικία , από οδοντιατρικές εμπειρίες του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα ένα επώδυνο τρόχισμα ή μία δύσκολη εξαγωγή. Μπορεί επίσης να δυσαρεστηθήκατε από τον τρόπο που σας  αντιμετώπισε ο προηγούμενος Οδοντιατρος ή έχετε επηρεαστεί από συγγενείς και φίλους. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν το στρες σε τέτοιο βαθμό ώστε να αναβάλλετε ή να αποφεύγετε την Οδοντιατρική εξέταση.  Η αναβολή ασφαλώς επιδεινώνει τις βλάβες, που μπορεί να εξελιχθούν σε  μη αναστρέψιμες, ιδιαίτερα επώδυνες ή οικονομικά ασύμφορες.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό να αναφέρετε το φόβο σας και να θέσετε όσα ερωτήματα σας προβληματίζουν, για να προσαρμόσουμε τις ενέργειες μας στις συγκεκριμένες σας ανάγκες και να σας καθησυχάσουμε δίνοντας τις απαραίτητες απαντήσεις.  

Η πολύχρονη εμπειρία μας με αγχώδεις ασθενείς,  επιτρέπει να κατανοούμε απόλυτα αυτή την ανησυχία και να την αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά.  

Η ηλεκτρονική αναισθησία που χορηγούμε συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του πόνου.

Η σχέση εμπιστοσύνης που επιδιώκουμε, βοηθά αποφασιστικά στη μείωση του άγχους.

Το περιβάλλον φροντίσαμε να είναι ευχάριστο, απαλλαγμένο από μυρωδιές, με χαλαρωτική μουσική σε όλους τους χώρους.

Υποσχόμαστε ότι θα μεριμνήσουμε η επίσκεψη σας να γίνει με άνεση χρόνου, χαλαρότητα και ψυχική ηρεμία, ώστε τελικά να αποτελέσει μια νέα, θετική εμπειρία .

Back to Top
Close Zoom
Δεν επιτρέπεται το δεξί κλικ...